Categorii

Biscuiti fragezi cu ulei de masline

Biscuiti fragezi cu ulei de masline

Timp de preparare: 30 min

Aluatul cu ulei de masline este sfaramicios, parfumat si sanatos.  Untul este inlocuit cu uleiul de masline si rezulta un aluat mai usor si digerabil, perfect pentru realizarea de biscuiti, mici produse de patiserie sau tarte.

Acești biscuiti delicati cu ulei de măsline pot fi pregătiti in cateva minute si sunt perfecti pentru o gustare sau micul dejun gustoase și echilibrate.

Ingrediente:

300 g. faina tip “00” pentru paste si taitei Molino Chiavazza (Faina tip 00 pentru taitei si paste de casa 1Kg, Chiavazza)

100 g. ulei de masline extra virgin

100 g. zahar granulat

1 ou

1 galbenus

sare

4 sau 5 linguri de apă rece

Mod de preparare:

Faceți o gramada de faina cu o gaura la mijloc, unde se adauga zaharul, uleiul de masline, ouale si sarea. Framantati rapid, adaugand cata apa rece necesita aluatul. Trebuie sa obtineti o bila de aluat neteda și elastica. Infasurati aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca la frigider pentru cel puțin ½ ora.

Intindem aluatul cu un sucitor obtinand o grosime de 4 sau 5 milimetri.Taiati fursecurile cu forma pe care o preferati si transferati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute, avand grija ca marginile sa nu se inchida.

Inainte de a savura, se presara cu zahar pudra.