Categorii

Spaghetti alla chitarra cu crema de dovlecei, midii si lamaie rasa

Spaghetti alla chitarra cu crema de dovlecei,  midii si lamaie rasa

Spaghetti alla chitarra cu crema de dovlecei,

 midii si lamaie rasa

Timp de preparare: 30 min

4 portii

Ingrediente:

320g Spaghetti alla Chitarra Linea Dedicato Granoro

Ulei de masline extravirgin

400g dovlecel

un varf de sare

1 lamaie

300g midii deja curatate

400g midii de curatat

2 catei de usturoi

Mod de preparare:

                Curatam dovlecelul, inlaturam coaja si il taiem bucatele. Intre timp, punem apa la fiert, iar cand ajunge la punctul de fierbere, adaugam sare si dovlecelul. Dupa ce dovlecelul a fiert, scurgem apa si il blenduim, fara a adauga apa suplimentar. Apoi, pregatim midiile, le spalam bine si pastram o parte din apa filtrata, pentru mai tarziu.

                Incingem ulei de masline intr-o tigaie, apoi adaugam usturoi si midiile decojite, amestecam bine si le lasam pe foc pret de cateva minute. Intre timp, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.  Inca fiind “al dente”, mutam pastele in tigaia cu dovlecei si midii si amestecam bine. In acest punct, adaugam putin din apa filtrata a midiilor inainte pregatite.

                Cu doua minute inainte de a lua tigaia de pe foc, se adauga si restul midiilor (cele nedecojite). Amestecam bine, poi adaugam dupa gust piper si coaja de lamaie rasa.

Cu multumiri pentru reteta: Granoro