Spaghetti alla chitarra cu crema de dovlecei, midii si lamaie rasa
![Spaghetti alla chitarra cu crema de dovlecei, midii si lamaie rasa Spaghetti alla chitarra cu crema de dovlecei, midii si lamaie rasa](https://randlershop.ro/storage/images/spaghetti-alla-chitarra-cu-crema-de-dovlecei-midii-si-lamaie-rasa-1669994019.png)
Spaghetti alla chitarra cu crema de dovlecei,
midii si lamaie rasa
Timp de preparare: 30 min
4 portii
Ingrediente:
320g Spaghetti alla Chitarra Linea Dedicato Granoro
Ulei de masline extravirgin
400g dovlecel
un varf de sare
1 lamaie
300g midii deja curatate
400g midii de curatat
2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Curatam dovlecelul, inlaturam coaja si il taiem bucatele. Intre timp, punem apa la fiert, iar cand ajunge la punctul de fierbere, adaugam sare si dovlecelul. Dupa ce dovlecelul a fiert, scurgem apa si il blenduim, fara a adauga apa suplimentar. Apoi, pregatim midiile, le spalam bine si pastram o parte din apa filtrata, pentru mai tarziu.
Incingem ulei de masline intr-o tigaie, apoi adaugam usturoi si midiile decojite, amestecam bine si le lasam pe foc pret de cateva minute. Intre timp, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Inca fiind “al dente”, mutam pastele in tigaia cu dovlecei si midii si amestecam bine. In acest punct, adaugam putin din apa filtrata a midiilor inainte pregatite.
Cu doua minute inainte de a lua tigaia de pe foc, se adauga si restul midiilor (cele nedecojite). Amestecam bine, poi adaugam dupa gust piper si coaja de lamaie rasa.
Cu multumiri pentru reteta: Granoro