Biscuiti Sable cu cacao si alune de padure
Timp de preparare: 30 min
Reteta de biscuiti Sablé cu cacao si alune este foarte usoara si din acest motiv si mai delicioasa. Este un aluat foarte asemanator cu aluatul de patiserie, dar mai sfaramicios si mai fondant, iar versiunea sa de cacao si alune de padure este cu adevarat irezistibil.
Ingrediente:
200 g. unt moale
100 g. zahar pudra
270 g. faina tip 00 pentru taitei si paste Molino Chiavazza
50 g. alune tocate marunt
30 g. pudra de cacao Schmidt
3 galbenusuri de ou
1 praf de sare
Mod de preparare:
Bateti untul moale si zaharul pudra cu mizerul. Adaugati gabenusurile de ou, incorporandu-le unul cate unul. La final se adauga faina, alunele, cacao si sarea. Cu aluatul obtinut se formeaza doi carnati, se invelesc in folie alimentara si se dau la congelator sa se solidifice 2 ore sau 4 ore la frigider.
Cand aluatul este solid, se incinge cuptorul la 180° (cuptor static), se tapeteaza o tava cu hartie de copt, cu un cutit bine ascutit, se taie aluatul in felii groase de aproximativ 1 cm.
Coaceți timp de 15 minute, avand grija ca marginile sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca inainte de a gusta.