Gulas de vita
Gulas de vita
Timp de preparare: 90 min
4 portii
Ingrediente:
½ kg carne de vita
Cartofi
1 rosie
1 ardei rosu
1 ceapa
Sare si piper
Ulei de masline
Paprika afumata La Chinata
Mod de preparare:
Taiem carnea de vita in cubulete de 2-3 cm aproximativ. Adaugam sare si piper si o acoperim cu niste faina. O prajim putin intr-o tigaie cu ulei de masline pentru sigilare.
Ceapa se taie in fasii, iar rosia si ardeiul rosu in cubulete, apoi se calesc cateva minute, intai ceapa si ardeiul, apoi rosia si carnea. Adaugam apoi suficienta apa cat sa acoperim toate ingredientele si adaugam 2 linguri de paprika afumata dulce La Chinata. Cand incepe sa fiarba, dam la minim focul si lasam sa se gateasca pentru aproximativ 2 ore. Odata gatita carnea, taiem cartofii in cubulete, ii adaugam langa carne si mai lasam la fiert inca 30 minute.
Sfat: Pentru o aroma mai intensa a gulasului, apa poate fi inlocuita cu supa din oase de vita.
Cu multumiri pentru reteta: La Chinata