Paprika afumata aroma medievala care desavarseste preparate moderne
![Paprika afumata aroma medievala care desavarseste preparate moderne Paprika afumata aroma medievala care desavarseste preparate moderne](https://randlershop.ro/storage/images/paprika-afumata-aroma-medievala-care-desavarseste-preparate-moderne-1669992170.jpeg)
Paprika afumata
Aroma medievala care desavarsteste preparatele moderne
Din istorie si folclor, aflam ca primii exploratori spanioli au dus seminte de ardei rosu inapoi in Europa, unde au fost plantate. Aici insa, gradual, ardeiul si-a pierdut din gustul iute, devenind astfel ardei rosu dulce.
Paprika este considerat condimentul national al Ungariei, tara in care a fost “introdus” de catre turci, in 1596. Scopul acestuia este, evident, aroma deosebita, precum si colorarea mancarii.
Care este originea „smoked paprika”?
Astazi, paprika afumata este inca produsa in Extremadura, o regiune din vestul Spaniei, la granita cu Portugalia, aproape de manastirea originala, unde Columb a prezentat-o. Inca de atunci, paprika a fost produsa in cadrul unor afaceri de familie, obicei care s-a pastrat pana azi.
La Chinata smoked paprika
Pudra de paprika afumata este obtinuta prin macinarea fasiilor de ardei rosu, uscat prin metode traditionale si afumat cu lemn de stejar. Este cultivat si produs in regiunea spaniola La Vera, localizata in nordul provinciei Cáceres.
Aceasta paprika afumata este protejata de Garantia Originii "Pimentón de la Vera", care ii garanteaza o calitate superioara si constanta.
"Pimentón de la Vera" este un produs cu o aroma distinctiva si pregnanta de fum, obtinuta in mod natural , ca urmare a procesului traditional de afumare. Plusul vine de la culoarea rosu, puternic si stabil in procesul de gatire, datorita uscarii lente a ardeiului.
Daca ti-am starnit curiozitatea pentru acest condiment de nelipsit intr-o bucatarie gourmet, acceseaza urmatoarele postari pentru retete deosebite, variate si cu un gust de neuitat!