Categorii

Wok de legume

Wok de legume

Wok de legume

Timp de preparare: 30min

4 portii

Ingrediente:

1 dovlecel

2 morcovi

½ broccoli

1 ardei rosu

1 ardei verde

100g fasole verde

100g ciuperci champignon

½ legatura usturoi verde fraged

½ legatura sparanghel

50g chives proaspat

10 rosii cherry mix culori

2 catei de usturoi

100g bacon

Ulei de masline

Sare

Paprika afumata La Chinata, dulce sau picanta dupa gust

Mod de preparare:

                Incepem prin a decoji si scufunda in apa fiarta toata cantitatea de chives proaspat, pret de 10 minute. Le scurgem si lasam deoparte. Aceasta etapa se face in avans.

                Decojim morcovii si legatura de usturoi proaspat si le taiem in forma de sticksuri,  alaturi de fasolea verde. Spalam si ardeii si ii taiem in cuburi, desfacem in cubulete broccoli si taiem asparagusul, de asemenea, in bucati mici.

                Intr-un wok cu un strop de ulei de masline, sotam toate aceste legume, impreuna cu chives-ul pregatit cu o seara inainte. Timpul de sotare este atat cat legumele sa fie gatite “al dente “.

                Taiem dovlecelul in jumatate si in acelasi timp in felii, spalam apoi rosiile cherry si ciupercile champignon in cubulete.  Le adaugam apoi, alaturi de restul legumelor in wok, amestecand bine.

                Suficient gatite, scoateti legumele din wok si adaugati baconul, putin ulei de masline si prajiti pana devine maroniu. Asezonati cu paprika afumata La Chinata, apoi adaugati inapoi in wok legumele, amestecati bine si sarati dupa gust.

Cu multumiri pentru reteta: La Chinata